Chilli v rybí omáčce
Jestli je sladká chilli omáčka na kuře thajský kečup, pak prik naam plaa je thajská sůl a pepř. Najdete ji na každém stole v restauraci nebo u stánku s jídlem a Thajci ji používají stejně jako my sůl.

rybí omáčka | 4 lžíce |
čerstvé chilli (ptačí oko) | 5-10 ks |
ocet | 1-2 lžíce |
česnek | 1 stroužek |
čerstvý koriandr | trochu |
Místo octa můžete dát limetkový džus.
- Nakrájejte chilli na tenká kolečka. Pokud chcete omáčku méně pálivou, vyndejte z chilli semena.
- Koriandr a česnek nasekejte na jemno.
- Vše, tedy rybí omáčku, ocet, chilli, česnek a koriandr smíchejte v misce. Nechte 10–30 minut odstát, aby se chutě propojili, a omáčka je připravena k servírování.
Omáčku je nejlepší servírovat hned po odstání. Dobré je, že ji udělat je snadné. Kdybyste si jí ale chtěli připravit předem, můžete ji nechat odstát třeba i přes noc – nijak se to tím nevylepší, ale nic se tomu nestane. Ani to nemusí být v ledničce. Jen v takovém česnek a koriandr vynechejte nebo je přidejte až před servírováním.